Научете повече за защитата от вирусите

ColdZyme® е търговска марка на Ензиматика, Швеция и се предлага на българския пазар под търговската марка ViruProtect STADA.

Защитата от вирусна инфекция – сега по-важна от всякога

Всяка зима се мобилизираме, за да се справим със вирусите, настинките, боледуванията, които идват и внасят смут и суматоха в дните ни. Стараем се да се пазим здрави, и себе си, и децата и възрастните в семейството. Но когато захладнее и дойдат хремите и кашлиците, гледаме да се закрепим, да „пресечем“ настинката. Искаме нещата в обичайния им ход – децата на градини и училища, ние на работа, a възрастните у дома.

Как да предпазваме близките ни хора от настинка и вирусни инфекции?

С настъпването на студеното време, е изключително важно да предпазим както себе си, така и децата, а също и родителите ни от настинки. По това време на годината защитните сили на организма отслабват, хроничните заболявания напомнят за себе си, а вирусите дебнат отвсякъде.

Как да предпазим себе си, за да сме здрави и да сме в помощ на близките ни хора

Зимата е един от най красивите сезони, изпълнен със снежни игри и забавления за най-малките, и ухаещ на топъл чай и канелени сладки. За съжаление, обаче, зимата е и сезонът на заразните болести като настинка и грип. Това е така, защото вирусите процъфтяват при по-студен и по-сух въздух. Освен това, много от зимните вечери прекарваме сгушени на закрито с любимите си хора, позволявайки на микробите да се предават от човек на човек.

Вирусните инфекции в горните дихателни пътища с доц.Райнов, УНГ специалист

Със смяната на сезоните и понижаването на температурите навън дойде и времето на течащия нос, болките в гърлото и тялото, повишената температура. Всичко това, освен дискомфорт и притеснения, води до невъзможност да работим и да се грижим за семейството си поне за седмица. Как да се предпазим и каква е ролята на бариерните средства като ViruProtect, обяснява УНГ специалистът доц. Райнов.

 „При децата използването на бариерни средства различни от маските са добра алтернатива. Има един такъв интересен продукт на пазара - ViruProtect STADA, който е комбинация от глицерол и трипсин. Глицеролът образно казано улавя вирусните частици, а трипсинът разрушава протеиновата им обвивка и осуетява прикрепването им към клетките на човешкия организъм. Глицеролът образува защитна бариера върху лигавицата на гърлото и осигурява предпазването на организма от размножаване на вирусите в човешкия организъм. Спреят за уста може да се прилага често – до 6 пъти дневно по 2 впръсквания в гърлото. Освен, че има ефективност по отношение на предпазване, може да се прилага и при една вече разгърната симптоматика, като намалява нейната тежест. Така че ViruProtect STADA е от ползва не само за малкитено и за възрастните. Ефективността му е оценена спрямо различните вируси – респираторно сенцитиални, инфлуенца, риновируси, параинфлуенца и аденовирусните – всички те, влизащи под шапката „настинка”. Препаратът може да се прилага при деца от 4-годишна възраст и в моментите, когато са в рискови контакти, например при посещение на детски градини и училища. А така също и при първи симптоми на вирусна инфекция в горните дихателни пътища, ползите са по-кратко преболедуване и по-лека симптоматика. „Попадна ми едно клинично проучване в in vitro условия, което показва висока ефективност на препарата и срещу самия коронавирус – SARS CoV-2”, отбелязва с надежда УНГ специалистът.

В какви случаи е подходящ Viruprotect

Как ВируПротект предпазва и деактивира вирусите в гърлото?