Научете повече за защитата на вирусите

Защитата от вирусна инфекция – сега по-важна от всякога

Всяка зима се мобилизираме, за да се справим със вирусите, настинките, боледуванията, които идват и внасят смут и суматоха в дните ни. Стараем се да се пазим здрави, и себе си, и децата и възрастните в семейството. Но когато захладнее и дойдат хремите и кашлиците, гледаме да се закрепим, да „пресечем“ настинката. Искаме нещата в обичайния им ход – децата на градини и училища, ние на работа, a възрастните у дома.

Как да предпазваме близките ни хора от настинка и вирусни инфекции?

С настъпването на студеното време, е изключително важно да предпазим както себе си, така и децата, а също и родителите ни от настинки. По това време на годината защитните сили на организма отслабват, хроничните заболявания напомнят за себе си, а вирусите дебнат отвсякъде.

Как да предпазим себе си, за да сме здрави и да сме в помощ на близките ни хора

Зимата е един от най красивите сезони, изпълнен със снежни игри и забавления за най-малките, и ухаещ на топъл чай и канелени сладки. За съжаление, обаче, зимата е и сезонът на заразните болести като настинка и грип. Това е така, защото вирусите процъфтяват при по-студен и по-сух въздух. Освен това, много от зимните вечери прекарваме сгушени на закрито с любимите си хора, позволявайки на микробите да се предават от човек на човек.