Защитата от вирусна инфекция – сега по-важна от всякога

  • 4.11.2020 г.

Ясно е за всички, че сезон като сегашния не сме имали.

Всяка зима се мобилизираме, за да се справим със вирусите, настинките, боледуванията, които идват и внасят смут и суматоха в дните ни. Стараем се да се пазим здрави, и себе си, и децата и възрастните в семейството. Но когато захладнее и дойдат хремите и кашлиците, гледаме да се закрепим, да „пресечем“ настинката. Искаме нещата в обичайния им ход – децата на градини и училища, ние на работа, a възрастните у дома.

Тази зима мобилизацията и нуждата да се защитим са особено важни. Сякаш всички вече разбрахме, че освен сезонни вируси и грип, има и ковид вирус, и то не само по новините.

Редовното и щателно миене на ръце, спазване на дистанция, предпазни маски – повечето от нас спазват препоръките и противоепидемиологични мерки. Освен срещу ковид вируса, това са мерки, които ни предпазват и от „обикновените“ вируси, с които се сблъскваме всяка зима.

Но вече има и нова възможност, нов подход в усилията за предпазване от вирусите – иновацията ViruProtect.

ViruProtect e спрей при настинки – прилага се в гърлото и има уникален механизъм на действие – улавя вдишаните вируси и ги неутрализира.

Две са съставките, чрез които спреят за настинка предпазва организма -  глицерол и трипсин. При впръскване в гърлото глицеролът образува защитна бариера, филм върху лигавиците, който изсмуква вода и съдържащите се в нея вируси и ги задържа. Втората съставка, естественият ензим трипсин, разрушава протеиновата обвивка на повърхността на вирусите и така осуетява възможността им да се прикрепват към клетките на гърлото. Така вирусите не успяват да проникнат в клетките на нападнатия организъм и нямат възможност да се размножат и разпространят към долните дихателни пътища.

Доказано е в лабораторния условия, в in-vitro проучвания, че ViruProtect неутрализира и обезврежда с до над 90% голям брой различни вируси, причиняващи настинка – аденовируси, риновируси, грипни вируси и синцитиални вируси. Това означава, че спреят ефективно намалява вирусния товар, с който трябва да се справи организма. По тази начин човек, в чиито очи, нос и гърло са попаднали вируси или не се разболява, или прекарва по-леко и по-кратко вирусната инфекция.

Спреят може да се използва за превенция – да се пръска при риск от заразяване с вируси, например когато има болни у дома, или на работа, когато се пътува в градския транспорт или се посещават обществени места.

Може да се използва и при първи симптоми на настинка, защото приложен навреме, в ранна фаза на инфекцията, ViruProtect намалява микробния товар за организма и скъсява с до 3 дни продължителността на боледуването.

Спреят е с приятен лек ментов вкус и е подходящ за възрастни и деца над 4 години. Не съдържа захар, подсладители и консерванти. Тъй като е медицинско изделие има висок профил на безопасност, защото е с механично, физическо действие и не влияе на обмяната на веществата.

ViruProtect е уникален продукт,  с потенциала да предпази вас и близките ви от върлуващите вируси този сезон! Добре е, редом с маската и дезинфекциращия крем в чантата, да сложите и спрея срещу вируси ViruProtect!